søndag den 29. april 2012

intet nyt fra have fronten

Tja der sker egentlig ikke så meget i det lille kongerige lige for tiden. Man kan nærmst sammenligne det med torneroses middagslur. Jeg synes ikke den store forårs kreativitet er sprunget ud endnu. Men måske det kan hjælpe lidt, at jeg lige har set historiske haver på DR2 (det passer fint sammen med mine kongelige fornemmelser:-)

Så her er blot lidt stemningsbilleder fra haven

Mine hvide og lilla (som skulle have været næsten sorte:-) tulipaner



Bunddække af to forskellige slags stenurt. Desværre er jeg ikke så god med et kamera, at jeg rigtig kan fange hvor godt det ser ud "live"

Og så endelig lidt timian i stensætningerne, det bliver kanon når der kommer blomster i dem



tirsdag den 24. april 2012

farver og striber

og skrumpen fra det ydre rum! Fantastisk tv-serie og bøger. Men har nu ikke så meget med have elle beton at gøre, i hvert fald ikke sådan umiddelbart. Men jeg leger lidt med farver for tiden i mit beton univers, så tanken faldt helt naturlig på Skrumpen da jeg afformede her til aften. Det er bare nogen prøverplader, så de har ikke nogen dybere funktion, end at jeg laver forsøg med dem. Sort og rød er måske ikke den bedste sammen blanding, men jeg overvejer om grøn og sort vil give et fedt farvespil (snart begynder jeg sgu at se lyserøde elefanter, hvis jeg fortsætter ud den her tangent :-)))

lørdag den 21. april 2012

Rendestensprojekt

Hvis nogen af mine naboer følger med på denne blog, så vil jeg blot sige undskyld!! For i dag har jeg larmet seriøst. Jeg har nemlig slebet sten til mit nye rendestensprojekt i indkørslen. Men til gengæld er jeg selv svært tilfreds med resultatet. Jeg har som tidligere nævnt lagt min indkørsel om en del gange, og i år skal der også ske ting og sager derude.












Problemet er at jeg nægter at bruge de her famøse plastik afløbs banditter. Når jeg så samtidig har været lidt for optimistisk med faldet væk, og den videre afledning af vandet, så har man lidt et problemer. Set fra den positive vinkel, så kan vi nogen gange prale med voldgrav foran huset, og jeg har da overvejet om vi kunne have krokodiller derude. Problemet med voldgraven blev dog løst ved omlægningen sidste år, så det som skal ske i år, er mere i sjov afdelingen. Jeg vil nemlig lave afvandingen med nogen rendsten som jeg har støbt i beton (surprise) og som er med natursten i overfladen. Lige nu overvejer jeg dog, og jeg i samme ombæring skal udvide indkørslen da vi per 1. maj skal have alle vores skraldspande stående ude ved vejen.
I dag blev jeg glædeligt overrasket. Jeg troede et tulipan løg gav en tulipan blomst. Men nu har jeg fundet ud af, at der kommer flere blomster fra hvert løg. Jeg kan ikke huske hvad de hedder, men de skulle gerne være hvide og nærmest sorte når de springer ud.










Mine gigant alliumer er også på vej. Dem er jeg meget spændte på, om de virklig bliver så kæmpe som jeg tror/håber

lørdag den 14. april 2012

Baglæns dag

Så en dag har jeg haft i dag. Efter at have starte på arbejde i tirsdags, har jeg virkelig set frem til weekenden. Jeg var også rimlig hurtigt ude i haven her til morgen. Men hurtigt begyndte jeg at kede mig. Ikke fordi der ikke er noget lave, men det er kun sådan noget pusse nusse halløj, såsom at fjerne udkrudt i mine benved, rydde op, og sådan noget fnidder fnadder. Jeg manglede simpelthen et projekt der involverede adskillige kubikmeter jord, flere tons beton og sten. Jeg vil så skynde mig at slå fast, at jeg ikke har kastet mig ud et nyt anlægsprojekt. Jeg har simpelthen haft en stille og rolig dag udenfor, hvor jeg nærmest har gået baglæns. Først blev der fjernet ukrudt i de famøse benved, som flere steder er kommet godt i gang.

Bagefter gik turen op til plantskolen sammen med min knejt på 6år (efter vi havde spillet fodbold og ordnet verdens situationen, som i øvrigt ikke er så advanceret når man er 6år). Egentlig var det mening at vi ville have 2 blåbærbuske. Men det endte i stedet med to ribsbuske, og eftersom vi forvejen har blåbær, så var det vel egentlig et godt valg. De er blevet plantet krukker (betonkrukker naturligvis :-)  mellem jordbær bedene.
Men min søn kan faktisk godt lide at komme med ud at købe planter. I dag ville han gerne have nogen violer med hjem til sin mor, og det fik han naturligvis lov til (han ved allerede at det give fedterøvs point:-)) De ser nu også fine ud i betonkrukken med elefanthud overflade.
Ellers venter jeg på at min blårregn rigtig kommer i gang. Jeg tror den bliver fantastisk i år. Der er allerede mange skud og knopper, så mon ikke der snart sker noget mere. Til gengæld er min montana rubens noget medtaget. Jeg var lige ud at fjerne nogen af de døde grene, og der skulle fjernes meget. Men den skal nok komme sig igen.

Næste store projekt er Danmarks mesterskabet i omlægning af indkørsel. Indtil videre har jeg lagt den om 2 gange, og i år blever det trejde gang. I år skyldes det dog, at jeg vil have noget poleret sten-beton som rendesten/afvanding. Rendestenene er støbt, de mangler blot at blive slebet og poleret. Det bliver nu rart at komme igang med et ordentlig projekt :-))))
Spirea hækken ved bålpladsen er godt på vej

stenurt lavet sidste år





mandag den 9. april 2012

Beton i huset

Efter i mange år, at have været forvist til kun at må bo uden for slottets vægge, er der nu sket en mindre forløsning på casa del vrold. I går blev 2 sorte beton krukker taget til nåde, og fik lov at komme inden for borgporten. Efter sigende, er dette noget som kun sker med samme hyppighed, som at Halleys komet er synlig fra jorden. Men jeg tror ikke miraklernes tid er forbi :-)

fredag den 6. april 2012

off dag

De sidste par dage har jeg været en del i haven/udenfor. Det meste af tiden er dog gået med klargøring til nogen nye beton projekte og forsøg. I dag har vejert været lidt øv, og jeg har egentlig meste haft lyst til bare at drille min kone hele dagen. Men pludselig kom hun med det gyldne spørgsmål, som jeg har ventet på i mange år "Lars, tror du ikke det vil se pænt ud med nogen sorte betonkrukker her inde i alrummet" Mine underkæbe faldt direkte ned på gulvet og kunne bruges som fejebakke, og jeg følte som om jeg havde røget på den rigtig store pibe. For indtil i dag, har min kone nægtet at have nogen former for beton ting indenfor (og jeg har ellers haft mange gode forslag :-). Så ud jeg fløj (jeg må have lignet harry potte til en gang quidditch træning) De er lige blevet malet, og i morgen er der store indflytter dag.



Jeg har også fået lavet en lavendel hæk. Man skal dog vide at det er en hæk, for planterne er lidt små endnu :-)

Slåenbuskene som jeg klippede ret hårdt tidligere i år, er rigtig ved at komme igang

Den smalbladet timian i stensætningen er også godt på vej

Inden for har min knægt og jeg lavet solsikker, basilikum og karse

Håber at alle nyder påsken