lørdag den 2. februar 2013

store planer

Halløj,

Nu var vejret jo helt fantastisk i dag, så jeg var lige ude for at rydde lidt op. Specielt omme bag huset, hvor jeg hugger sten, var det tiltrængt. Naturligvis skulle jeg også lige en tur rundt i haven og se om der var nogen små projekter som kun anspores af det gode vejr.

Af en eller anden grund, endte jeg for gud ved hvilken gang, nede på den ene af mine to famøse skråninger. Så sendt som i går havde jeg besluttet, at de skulle plantes til med en blanding af lavendel og snefrytle. Slut prut finale. Men om det var sollyset som gav mig solstik, ved jeg ikke, i hvert fald skete der en fuldstændig kortslutning oppe i mit hoved. Jeg tænkte det forbudte ord "DRIVHUS". Et ord, som indtil i dag, har haft nærmest samme virkning på mig, som "Voldemort" har det på fleste i Harry Potter universet.


Jeg vil ikke gå i detaljer med mit kompleks omkring drivhuse, men blot ridse op hvad planen går ud på. Men så skal der lige flere billeder til.
Jeg vil simpelthen fjerne den gamle stensætning, som er markeret med rød linie, og i stedet byg en ny der hvor blå linie markere. Stykket mellem den gamle (altså den røde linie) og den nye (altså den blå linie) (og det er så mit topmål inde for formidling) skal så fyldes op. Ikke til en fuldstændig plan flade, stadig med fald. Det er så der, at jeg vil lave et drivhus


 Jeg forslog det til min kone, og hun syntes faktisk at det var en rigtig gode ide (hun mente faktisk, at jeg fra tid til anden har et lyst øjeblik :-). Hun var straks med på hvilken type drivhus, jeg havde i tankerne. Nemlig et i træ, og hvor gulvet er beklædt med gamle mursten. Efter lidt flere overvejelser, kom jeg frem til, at det skal sænkes lidt ned i jorden. Jeg tror måske det er forkert at kalde det for et drivhus, det er måske mere et lysthus jeg har i tankerne (men så lyder det måske lidt mere lummert:-)

Så skulle man tro, at det var nok af gode ideer for en dag. Men jeg tænkte, at nå jeg nu alligevel ændrede planerne for den første skråning, så kunne jeg jo lige så kaste et blik på skråning nummer to. Og jo, jeg var ramt af havefeber. Hvor den først skråning ligger sænket ned, så er den anden skråning hævet op  (og så røg formidlingsevnen til et nulpunkt, billed tak!)


Ideen på den skråning er faktisk lidt en gammel ide. Der skal simpelthen graves i teresse ind i skråningen. Det skal naturligvis laves med en stensætning.

Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med projekterne, og tog symbolsk de først spadestik lige inden solen gik ned.

Jeg ved ikke hvad det er præcist, men jeg har et lidt specielt forhold til stensætninger :-)

Ha' en god søndag

mvh
Lars

Ingen kommentarer:

Send en kommentar