mandag den 13. februar 2012

Fandt lige et bilede - stensætning igen

færdig terrasse med afslutning af en stensætning. Generelt en rigtig børnevenlig terrasse :-) ingen stop hvis de havde for megen fart på cyklerne. Men heldigvis er der vist ikke nogen, som er røget ud over kanten. Mange steder er der pænt over 1m ned til næste niveau. Som man kan se er der stadig ikke meget græsplæne. I mange år, lå der næste altid et par jordbunker rundt omkring i haven, fordi der altid var gang i noget nyt. Nå men i starten af 2004 skete der faktisk ike så meget på havefronten. Prinsen var gået hen og blevet lidt træt i armene. Der var også noget med det halve kongerige der skulle styr på, så tiden var ikke rigtig til de store projekter. Men interessen for anlægsprojekter indeholdende sten havde nu alligevel fanget prinsens interesse (der er i øvrigt heller ikke mange drager i vrold i disse dage)

Så var der også den detalje, at det faktisk er ret træls, at man skal gå helt ud til siden af grunden, for at kunne ned i selve haven. Der manglede simpelthen en trappe, en stor trappe. Den trappe skulle naturligvis være midt på den ene stensætning. Så en dag, kunne alle naboer og genboer se hvordan stenene begyndte at blive fjernet igen. I først omgang naturligvis kun der hvor trappen skulle være. Det tog naturligvis lidt længere end først beregnet at bygge trappen. Men dog ikke så lang tid, at jeg nåede at blive at for træt. For undervejs fik jeg den ide, at hele den øverste stensætning skulle laves om. Der var nogen sten som allerede var på vej ud (havde lavet begynderfejlen, at lade den store flade på nogen sten vender frem, istedet for at få noget tyngde ind i stensætning)

Samtidig vil jeg også gerne have en mere stejl stensætning, og med en skarpere afslutning. Så faktisk begyndte jeg at pille hele skidtet ned i igen. Men eftersom jeg også ville have den mere stejl, så skulle der også graves en del jord væk (og jeg tilhænger af håndarbejde) Det projekt var sgu ved at knække nakken på mig. Men i løbet af 2005 var det hele faktisk færdigt (altså den øversten stensætning)
I vinteren havde jeg også kastet mig over fremstilling af store plantkrukker i lærketræ. Heldigvis havde min mor 4 store buksbom kugler som passede perfekt (desværre er der kun 1kugle tilbage i dag, de tre andre er døde)

6 kommentarer:

 1. Jøsses, hvor har du lagt mange kræfter og timer i de sten. Men hvor er det blevet flot.
  Utroligt flot område du bor i. Godt det ikke er mig med mine gamle ben. Vi har anlagt haven, så jeg kan komme rundt, når jeg bliver gammel og måske skal bruge en kørestol.
  Glæder mig til næste historietime:o)
  Anne Marie

  SvarSlet
 2. Sikke et arbejde, og det er blevet meget flot. I har en fantastisk udsigt. Kan du ikke lave en gadget med faste læsere, så vi kan følge bedre med i historien:-)??

  Gitte

  SvarSlet
 3. Hej Gitte,

  Så er det muligt at tilmelde sig bloggen. Du skal ikke snudes for den næste sten historie :-)
  mvh
  Lars

  SvarSlet
 4. Det er et kæmpe arbejde med de store, tunge kampesten. Sådan en lille kontornusser må alligevel have nogle ordentlige overarme?

  mvh Jesper

  SvarSlet
  Svar
  1. Howdy,
   Jep overarme som Arnold.
   mvh
   Arnold

   Slet
 5. Hej Lars

  Så sidder man lige i sit stille sind og googler "stensætning" og sørme om ikke det er min gamle kollega som dukker op...! Det var da lidt sjovt!

  Det ser sgu godt ud det du har lavet... Jeg skal til at i gang med samme tur... nogen gode råd?

  MvH Jan Bertelsen

  PS: overarme som Arnold... aaaaaarrrhhh

  SvarSlet