mandag den 20. februar 2012

Stensætning igen-igen

De gamle egyptere vidste det. Den ene af de tre små grise vidste det også. Nemlig at skal skidtet holde, så skal det bygges i sten. Næppe at jeg tror at mine bedrifter ender i samme kategorier, men lidt har også ret.

Nå vores hus, eller casa del vrold, som det kaldes i daglig tale :-) var det sidste hus som blev bygget på vejen. Faktisk var alle de andre huse og haver veletableret, og parcelhus idyllen havde sænket sig i området. Indtil hr. og fru flintstone rykkede ind. Begge nabogrunde var opreguleret, og noget af den jord, var havnet inde på vores grund. Det betød lidt ekstra bakker og niveauer, hvilket jo giver muligheder for spændende projekter hvis man en dag går og keder sig lidt. Det var faktisk hvad der skete en søndag i det herrens år 2007. Prinsen havde dræbt de drager, som var tilbage i området, prinsessen var taget ud at ride på den hvide hest, og ungerne lavede ballade.

Så prinsen gik og kedede sig, men ikke særlig længe. For har man en bunke jord og en spade, så er underholdningen sikret. Så uden at tænke særlig meget over tons og volumenen begyndte prinsen at grave ud til endnu en stensætning. De næste uger, kun man næste dagligt se prinsen med sin tro væbnere, spaden og trillebøren. Først blev adskillige kubikmeter jord gravet af, og flyttet til en ny lokation (stensætning naturligvis). Samtidig blev adskillige tons sten lagt på plads
Den nye skråning blev plantet til med krybende benved. De har dog haft lidt svært ved at få ordentlig fat, men sidste sommer så det endelig ud til at lykkes. Det er firkanten foran stensætningen som før hen var en bakke af jord

Til den anden side, kom der, surprise, endnu en stensætning.


De første par år, var menningen, at de alle skulle stå som rå stensætninger. Men det virker næsten for voldsomt, og for det andet kræver det en del arbejde at holde dem fri for ukrudt. Så sidste år begyndte begyndte jeg at plante alm. timian og smalbladet timian i fugerne, og de nyder virkelig forholdene bag de varme sten.

Dette er så sidste indlæg omkring anlæggelse af stensætninger (i hvert fald indtil nu, man ved aldrig om vi finder pladsen til endnu en :-) Men når vejret bliver lidt bedre, så skyder jeg lige et par billeder, hvor man kan se dem alle.

Fandt lige et sidste billed. Ved først øjekast ser det jo rigtig eventyr romantisk ud. Men det skarpe øje vil kunne se alle stenene som ligger nede på græsset, og venter på at blive lagt til rette :-)

Næste indlæg bliver om......

3 kommentarer:

 1. Flot resultat. Spændende med timian osv. forhåbentlig får vi billeder at se.

  Man skal taste to besværlige kodeord, for at ligge kommentar på din blog. Hvis det ikke er med vilje, kan du fjerne det (jeg har et indlæg om det). Jeg - og andre - har lige fjernet deres.

  SvarSlet
 2. Det ser spændende ud :-)

  Der har været til mange timers "tidsfordriv" med de stendiger ;-)

  SvarSlet
 3. Hæ hæ.. Det var rigtig sjovt at læse jeres have historie. Vente på næste afsnit :)

  SvarSlet