søndag den 25. marts 2012

Gode ideer

Der er nogen ting som bare kører i en fast cyklus. En af disse er hvad jeg vil kalde "lars's forårs fornemmelser" (og jeg vil ike sige hvor den sidder henne :-))  Det åbenbart en helt fast cyklus, som sidder indarbejdet i min "haveprojekt hjernedel" Hvert år hen over af vinteren, beslutter jeg, at i år vil jeg ikke lave nogen store haveprojekter, blot rydde op og holde orden. Men samtidig med at ukrudtet rigtig begynder at spirrer, så begynder alle ideerne også at boble frem. I starten er jeg ved at sætte gang i alle ideerne på en gang (det er så der, hvor behovet ekstra fridage bliver enormt stort). Heldigvis er jeg kommet dertil, at jeg ved, at ideerne gerne lige skal have et par modningsdage inde i baghjernen.

I den modningsfase er der heldigvis mange ideer som enten dør eller i hvert fald bliver sat hen på langtidsparkeringen. Men nogen enkelte bliver valgt ud, og ender med at bliver projekter jeg vil kaste mig over. I år er et af disse projekter mine to skråningerne som jeg har plantet til med krybende benved. Det er aldrig blevet som jeg ville have det. Her efter en del års venten, er en del af planterne stadig nogen små pjok. Så nu vil jeg have lavet det hele om. Jeg har selv lidt ideer, men synes godt jeg kan bruge nogen flere, så hvis nogen ligger inde med et godt forslag vil jeg gerne hører. Indtil videre er planen, at det hele skal rammes ind af lille tyk bølgehæk, klippet i lidt skæv facon.

Inde på selve skråningerne overvejer jeg at lave en hel masse forskudte niveau (naturligvis lavet med beton:-) Alternativ har jeg overvejet at lave forskellige linier ned over skråningerne (evt. slange lavet i beton:-)). Og så bruge forskellige former for beplantning (lavendel, prydgræs, frugt træer etc) Jeg selv stadig spændt på hvad det ender med:-)
I må alle have en god søndag med godt vejr

2 kommentarer:

 1. Formoder din skråning ligger mod syd. Det kunne i såfald blive utrolig flot med et blåt lavendelhav. De er meget tørketålende, hvilket kan være ret godt på en skårning. Når de har etableret sig, og er kommet pænt i vækst max. 3 år, hvis du planter det antal planter der anbefales pr. m2, så er der ikke meget pasning på dem, andet end en nedklipning hvert forår, for at de ikke skal blive ranglede.

  Sørg dog endelig for at stykket er fri for rodukrudt som kvikgræs (senegræs) og skvalderkål før du planter.

  Jeg holder meget af lavendler, da de har prydværdi en stor del af året (lang blomstringstid og flot løv), dufter og tiltrækker sommerfugle og bier.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi,

   Tak for dit svar. Som du måske har set, så giver jeg dog mine krybende benved en chance mere. Men faktisk var lavendeller i en kombination (niveauer) med forskellige typer prydgræs også en af min favoriter. Jeg er ved at lave en "hæk" af lavendeller. Så jeg er med på lavendelholdet :-)

   Slet